Sådan hjælper du din kat med allergi

 

Kløen, kradsen, hårtab eller rysten på hovedet – alt dette kan være tegn på , at din kat lider af allergi.

                                    

Hvad kan du gøre?

Allergi kan behandles på en række forskellige måder herunder medicinsk, med plejeprodukter som f.eks. shampoo eller conditioner og ved kostændring.  Din dyrlæge er den rette til at hjælpe.

Der er forskellige årsager til overfølsomhed og allergier

  • Overfølsomhed og allergier over for foder – Disse er begge en reaktion på bestemt foder. Allergier udløses imidlertid af immunsystemet.
  • Miljøallergier – en allergisk reaktion på noget i miljøet som f.eks. mider, pollen, støv og svamp
  • Lopper – en overdreven reaktion på loppebid
  • Bakterieinfektioner

HÅNDTERING AF FODERALLERGIER OG -FØLSOMHEDER

Når du skal håndtere foderintolerance, skal du prøve at finde et foder med usædvanlige proteiner, som katten sandsynligvis ikke har spist før.  Det ideelle foder indeholder således usædvanlige proteiner og et begrænset antal ingredienser for at nedsætte risikoen for at komme til at give en problemskabende ingrediens.

Hydrolyserede proteiner er også nyttige. Ved hydrolysering spaltes proteinmolekylerne til små stykker, hvilket reducerer sandsynligheden for en reaktion.

HÅNDTERING AF MILJØALLERGIER OG -FØLSOMHEDER

Kattens hud er det første beskyttelseslag i sit forsvar mod allergifremmende stoffer miljøet. En sundere hud giver derfor en bedre beskyttelse. Næringsstoffer som f.eks. omega-3 fra fiskeolier og vitaminer og mineraler såsom zink, A-vitamin og B-vitaminkompleks kan alle bidrage til at bevare en sund hud.

LINDRING AF SYMPTOMERNE

Omega-3-fiskeolier kan understøtte den naturlige antiinflammatoriske proces og således lindre den frustrerende kløe, som katten kan opleve.

SPECIFICTM-foderprodukter kan kun fås hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker katte)

Find en dyrlæge

ELLER