Ting du skal overveje, når du fodrer din kat

 • SPECIFIC™-kattefoder er komplet og velafbalanceret.  Det betyder, at dette foder indeholder alle de næringsstoffer, som katten behøver for at kunne leve et sundt og aktivt liv uden behov for noget andet.
 • Nå du beregner, hvor meget foder du skal give din kat, skal du starte med fodervejledningen på pakken.  Når du lægger foderet frem, skal du huske at afmåle det – det gør det nemmere at justere det op eller ned senere.  Retningslinjerne er netop kun retningslinjer og foderbehovet vil variere fra kat til kat, så du skal holde øje med kattens vægt og justere mængden efter behov.  Hvis katten tager på i vægt, skal du reducere mængden lidt, og hvis den taber vægt, skal du øge mængden af foder. Din dyrlæge vil selvfølgelig altid gerne rådgive dig, hvis du er bekymret. Sådan vurderer du kattens vægt uden at veje den:
 • Den daglige fodermængde bør fordeles på mindst to måltider, medmindre dette strider mod dyrlægens anbefalinger.
 • Din kat skal altid have adgang til frisk, rent vand.
 • Undgå madrester. De indeholder som regel for meget fedt og salt og kan, på trods af dine gode intentioner, bidrage til vægtstigning og andre helbredsproblemer.
 • Katte er ikke “små hunde”. Katte har andre ernæringsmæssige behov end hunde, og en kat, der alene får hundemad, vil ikke få de næringsstoffer, den har brug for.
 • Hold øje med din kats tilstand og generelle velbefindende. Tal med din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske, hvis du mener, at kattens foder skal justeres eller ændres.
 • Få katten vejet regelmæssigt og juster den daglige fodermængde, hvis katten taber sig eller tager på i vægt.
 • Du bør kontakte din dyrlæge, hvis din kat tager på eller taber sig uventet, kaster op, har diarré eller har problemer med at komme af med afføringen. Du bør også søge råd, hvis katten nægter at spise i mere end 48 timer

Tør- eller vådfoder - hvad er forskellen?

De fleste SPECIFIC™-foderprodukter til katte fås som både tørfoder (foderpiller) og vådfoderpaté. Tørfoder er generelt en mere økonomisk løsning, som fremmer kattens naturlige tyggefunktion. Vådfoderpatéerne er velsmagende alternativer, der er emballeret i praktiske foliebakker. Du kan give din kat vådfoder som hverdagsmåltid eller som et lækkert alternativ til tørfoder. Vådfoderprodukternes høje vandindhold (70-80 %) medvirker også til at understøtte en sund urinvejsfunktion. Foliebakkerne med vådfoder kan opbevares i køleskab i flere dage efter åbning, men husk altid at servere det ved stuetemperatur, da katte bedst kan lide denne smag.

Introducer din kat for SPECIFIC™

SPECIFIC™-foder er meget velsmagende og accepteres med det samme af de fleste katte. Katte er dog vanedyr og kan derfor have svært ved at acceptere kostændringer, især hvis de er syge eller mangler appetit. Her er et par tips til, hvordan du kan gøre overgangen til et nyt foder lettere:

 • Bland gradvist (over et tidsrum på 7-10 dage) mere og mere af den nye kattemad i det foder, dyret er vant til at få serveret.
 • Vådfoder kan opvarmes og serveres ved kropstemperatur.
keyboard_arrow_up