Hjælp din overvægtige kat

 

Overvægt kan medføre alverdens problemer som f.eks. sukkersyge, hjertesygdom, kræft og forhøjet blodtryk. At bære rundt på for meget vægt belaster også leddene og og kan føre til slidgigt. 

Der er ingen tvivl om, at det er bedst at have en normalvægt.                

Hvorfor er mange katte så overvægtige?

I naturen kan der ofte være mangel på mad, og det kræver meget energi at få fat på den. Den moderne huskat har det meget nemmere med en lind strøm af mad, der ikke kræver mere anstrengelse end at bevæge sig over til skålen  Men det indebærer en risiko for overvægt.

Hvordan kan du vide, om din kat er overvægtig?

Der er en del, der tyder på, at ejerne ofte undervurderer deres kats vægt, idet mange ejere af overvægtige katte beskriver deres kat som normalvægtig, og ejere af alvorligt overvægtige katte beskriver deres kat som en lille smule overvægtig.

Din dyrlæge er den rette til at hjælpe. Han/hun vil kunne fortælle dig, om din kat har den rigtige vægt, og hjælpe dig med at udarbejde en plan, hvis det er nødvendigt.

Du kan også gøre det derhjemme.
Brug SPECIFIC™-s guide til bedømmelse af kattens tilstand.

Klik her

Forsøger du at reducere dit dyrs vægt, og har du brug for lidt hjælp på vejen?

SPECIFIC har en gratis vægttabsapp, der nemt kan støtte dig i dit dyrs vægttabsrejse. Det øger dine chancer for succes!

Appen giver dig:

  • Retningslinjer for fodring skræddersyet til dit dyrs behov
  • Fleksibelt program - efterhånden som dyret taber sig, justerer appen fodermængden og sikrer et sundt og stabilt vægttab hen imod idealvægten
  • Illustrerer tydeligt fremskridtene
  • Mulighed for at linke til din dyrlæge for at få hjælp og støtte

Ved at kombinere teknologi og ekspertise giver appen effektiv støtte på hele rejsen mod dyrets idealvægt og det ultimative mål - et sundere og mere aktivt liv for din firbenede ven.

Find ud af mere

Din kat har altså brug for at tabe sig lidt - hvad skal du gøre?

Først og fremmest skal du tage det roligt – ingen sultekure. En pludselig reduktion i mængden af mad kan fremkalde en lidelse kaldet hepatisk lipidose.  Dette er fedtindlejring i leveren, der undertiden kaldes fedtlever.

Den gode nyhed er, at der findes fodertyper, der er særligt udviklet til at hjælpe katten med at tabe sig uden, at den behøver at gå rundt og være sulten og uden behov for at reducere fodermængden. 

Slankefoder er nøje udviklet med et lavt fedtindhold og højt fiberindhold, hvilket betyder, at din kat stadig kan få en fuld portion, så den føler sig mæt, mens den taber sig.

Disse foderprodukter har også et højt proteinindhold for at opretholde muskelmassen. Dette øger faktisk vægttabet, idet katten nu taber fedt i stedet for muskler.

Trin til ideel kropsvægt

Vægtkontrol: Få din kats huld tjekket og få katten vejet.

Planlægning: Fastslå målvægten sammen med din dyrlæge; vælg derefter et slankefoder og beregn den daglige foderportion.

Vægttabsfasen: Introducer foderet. Det er vigtigt, at du i denne fase afmåler foderet, så du nemt og hurtigt kan justere det, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Vej katten jævnligt – en god måde at gøre dette på er at veje dig selv, hvorefter du vejer dig selv, mens du holder katten. Derefter trækker du det første resultat fra det sidste.

Pas på at du ikke ødelægger alt det gode arbejde med godbidder- især rester fra bordet, og sørg for at alle ved, hvad du gør.

Vær tålmodig – det kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden, men hvis du holder ud, vil din kat tabe sig, og det vil være det hele værd, når du har en gladere og sundere kat.

Vedligehold vægten: Når målvægten er nået, skal du sørge for, at den bliver der – du skal måske finde et slankefoder med et lavere energiindhold.

keyboard_arrow_up