Ting du skal overveje, når du fodrer din hund

 • SPECIFIC™-hundefoder er komplet og velafbalanceret.  Det betyder, at dette foder indeholder alle de næringsstoffer, som hunden behøver for at kunne leve et sundt og aktivt liv uden behov for noget andet.

 • Nå du beregner, hvor meget foder du skal give din hund, skal du starte med fodervejledningen på pakken.  Når du tager foderet frem, skal du huske at afmåle det – det gør det nemmere at justere det op eller ned senere.  Retningslinjerne er kun et udgangspunkt, og foderbehovet vil variere fra hund til hund, så derfor skal du holde øje med hundens vægt og justere mængden efter behov.  Hvis hunden tager på i vægt, skal du reducere mængden lidt, og hvis den taber i vægt, skal du øge mængden af foder. Din dyrlæge vil selvfølgelig altid gerne rådgive dig, hvis du er bekymret. Sådan vurderer du hundens vægt uden at veje den.

 • Den daglige fodermængde bør fordeles på mindst to måltider.

 • Rester fra bordet indeholder som regel for meget fedt og salt for hunde, og de kan, på trods af dine gode intentioner, bidrage til vægtstigning og andre helbredsproblemer. For hundens sundheds skyld skal du prøve at undgå dette.

 • Din hund skal altid have adgang til frisk, rent vand

 • Hold øje med din hunds tilstand og generelle velbefindende.

 • Få hunden vejet regelmæssigt og juster den daglige fodermængde, hvis hunden taber sig eller tager på i vægt.

 • Tal med din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske, hvis du mener, at det er nødvendigt at justere hundens foder.

Du bør kontakte din dyrlæge, hvis din hund tager på eller taber sig uventet, kaster op, har diarré eller har problemer med at komme af med afføringen. Du bør også søge råd, hvis hunden nægter at spise i mere end 48 timer.

Tør- eller vådfoder - hvad er forskellen?

De fleste SPECIFIC™-foderprodukter fås som både tørfoder (foderpiller) og vådfoder. Tørfoder er generelt en mere økonomisk løsning, som fremmer hundens naturlige tyggefunktion. Vådfoderet er velsmagende alternativer, der er emballeret i praktiske foliebakker.  Du kan give din hund vådfoder som hverdagsmåltid, som weekendguf eller blandet i tørfoderet. Vådfoderet kan opbevares i køleskab i flere dage efter åbning, men husk altid at servere det ved stuetemperatur, da katte og hunde bedst kan lide denne smag.

Introducer din hund for SPECIFIC™

SPECIFIC™-foder er meget velsmagende og accepteres hurtigt af de fleste hunde. Nogle hunde er dog vanedyr og kan derfor have svært ved at acceptere et nyt foder i skålen. Her er et par tips til, hvordan du kan gøre overgangen til et nyt foder lettere:

 • Bland gradvist (over et tidsrum på 7-10 dage) mere og mere af det nye foder i det foder, som dyret er vant til at få serveret.
 • SPECIFIC™-tørfoder kan serveres, som det er, eller blandes med kropstempereret vand.
 • Vådfoderet kan opvarmes og serveres ved kropstemperatur.
keyboard_arrow_up