SPECIFIC™ er muligvis ikke det billigste foder på markedet, men det er der en god grund til.

For det første produceres vores foder ud fra en fast opskrift.  Mange af de billigere brands bruger det, der kaldes åben opskriftsproduktion, hvor de ændrer forholdet mellem ingredienserne fra batch til batch for at holde omkostningerne nede. Ved fast formelproduktion anvendes der nøjagtigt samme mængde af hver ingrediens for hver produktionskørsel. Vi gør dette, fordi vores foder er nøje udviklet til at indeholde bestemte næringsstoffer, og den dyrere produktionsmetode med fast opskrift sikrer, at vi opnår dette hver gang.

Vi bruger nogle dyrere ingredienser, da det efter vores mening, er den bedste måde at levere de væsentligste næringsstoffer på.

Der er ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor nogle hunde æder græs. Det er velkendt, at hunde er vilde med ting med en karakteristisk lugt. Derfor finder nogle hunde måske lugten af frisk græs eller græs med lugten af en anden hunds urin interessant.

Hunde kan kaste op, når de har ædt græs. Det kunne tyde på, at hunde spiser græs for at kaste op, hvis de har ondt i maven. Det vides dog ikke med sikkerhed. Men bare rolig - det er ikke farligt for hunden at spise græs. Den hårde cellulose i græsset gør, at de ikke kan fordøje det, og i de fleste tilfælde passerer det blot igennem fordøjelsessystemet og kan ses i hundens afføring.

Hvis din hund holder op med at spise, kan det være tegn på sygdom, eller at den har et maveonde. For at afgøre om dette er tilfældet, kan du tjekke dens afføring og holde et vågent øje med dens adfærd. Begge dele kan sige noget om, hvorvidt hunden kan være syg. Hvis du er tvivl, så spørg din dyrlæge.

Der kan selvfølgelig også være mange andre årsager til, at din hund ikke vil spise. Disse årsager kan være:

  • Smerte eller ubehag i mund, tænder eller hals.
  • En ændring i madens sammensætning eller kvalitet.
  • Mad der ikke har været opbevaret korrekt.
  • Hvis det vante foder ikke er produceret efter en fast opskrift, kan sammensætningen være forskellig fra pakke til pakke, og det kan give variationer i smagen.

Nogle hunde er gode detektiver. De finder og spiser mange forskellige ting, når I er ude at gå tur. Det er meget vanskeligt at vide, hvad og hvor meget en hund spiser på denne måde, så det er praktisk talt umuligt at tilpasse fodermængden.

Da foderet i skålen er det sikreste og sundeste, bør du prøve at forhindre hunden i at spise tilfældige ting. Det kan du blandt andet gøre ved at fodre din hund inden gåturen og ved at tage lidt tørfoder med som godbidder.

Du skal selvfølgelig holde øje med, hvor mange godbidder du giver hunden, så du ikke overskrider den daglige fodermængde.

Hvis din hund begynder enten at urinere eller have afføring indendørs, er det vigtigt at kontakte dyrlægen. Dyrlægen må afgøre, om uheldene sker på grund af en sygdom, eller om der ligger noget adfærdsmæssigt til grund for dem. Uanset årsagen kan din dyrlæge finde den og hjælpe dig med at håndtere det.

Din hund vil sandsynligvis have det dårligt pga. problemet - specielt hvis det skyldes sygdom.

Hvis din dyrlæge finder en urinvejs- eller mave-tarminfektion, sukkersyge, hormon- eller fordøjelsesproblemer, blæresten eller en infektion i livmoderen, er det nødvendigt med behandling.

Følgende kan også være interessant for dig at læse >>

I modsætning til, hvad mange tror, fortæller hundens snude ikke noget om, hvorvidt den er syg eller ej. Hundens snude vil selvfølgelig sikkert være varm, hvis den er syg og har feber. Men hvad enten snuden er kold, varm, våd eller tør, så kan hunden sagtens have det godt. Den bedste og mest pålidelige måde at undersøge hundens helbred og tage dens temperatur på er ved brug af et termometer.

Hunde udforsker, oplever og husker deres omgivelser ved hjælp af snuden. De har en naturlig interesse i ting, som afgiver en stærk duft eller lugt. For dig som hundeejer kan det måske synes frastødende, at din hund æder afføring (og det behøver ikke at være dens egen). Der er ikke nogen entydig forklaring på det.

Nogle mener, at det skyldes en mangel på enkelte stoffer eller næringsstoffer hos hunden. Andre mener, at grunden er adfærdsmæssig (hunden gør rent eller fjerner spor efter andre hunde på sit territorium). Vi kan kun forsikre dig om, at adfærden hverken kan betragtes som unormal eller skadelig for hunden. Det er kun ubehageligt for ejeren.

Hunde har i lighed med andre dyr et naturligt parrings- og formeringsinstinkt. Det er det mest naturlige i verden, og denne drift styres af kønshormonerne i hanhundens og hunhundens krop. I naturen parrer og formerer hunde (og ulve) sig i henhold til naturens love og rytme, men livet som kæledyr er ikke foreneligt med denne ukontrollerede parringsadfærd.

Kirurgisk neutralisering stopper både driften og evnen til at parre sig. Dette kan måske virke ondt, men i mange tilfælde er det bedre, end at hunden har den naturlige drift men ikke får lov til at parre sig. Hvis det ikke er meningen, at din hund skal bruges til avl, vil din dyrlæge sandsynligvis anbefale, at den neutraliseres.

At klø sig er en del af hundens normale adfærd.

Det er tid til at få det undersøgt, når den klør sig så meget, at der opstår hårløse områder, eller hvis huden bliver inficeret, rød, fugtig, eller hvis der opstår røde pletter.

Hvis huden klør, kan det skyldes mange forskellige ting, herunder lopper, mider og andre parasitter, bakterier, mikroskopiske gærsvampe, ringorm eller foder-, pollen- eller husstøvsallergi. Det kan være svært at identificere årsagen, men det er man nødt til for at kunne give hunden den rette behandling.

Hvis din hund klør eller slikker sig for meget, og huden ser slem ud, er det bedste råd at kontakte dyrlægen.

Følgende kan også være interessant for dig at læse >>

Ligesom os kan hunde tage på i vægt.

Årsagen er ret enkel. Hvis din hund indtager mere føde/ flere kalorier, end den har behov for, så dannes der fedt af det overskydende. Hvis din hund har behov for at tabe sig, skal der ske det modsatte. Det vil sige, at du bør give den lidt færre kalorier, end den behøver hver dag. Fedtdepoterne opbruges/forbrændes gradvist, og din hund vil atter opnå en sund vægt.

Den bedste og sikreste måde at gøre det på, er ved at bruge et godt slankefoder. Et sådant foder giver hunden de grundlæggende næringsstoffer og giver en god mæthedsfornemmelse, men indeholder færre kalorier. For at sikre, at vægttabet er en succes, er det nødvendigt at skære ned på godbidder og madrester samt gradvist at øge motionen. Den gode nyhed er, at hvis man følger en god diæt, får man sin hund igen i en sundere, gladere og mere social og aktiv udgave.

Følgende kan også være interessant for dig at læse >>

 

Det er vigtigt for din hund, at den får et sundt foder. Det er endnu vigtigere efter en operation, eller hvis den lider af en sygdom. Begge dele kan naturligvis nedsætte hundens appetit. Derfor er det endnu vigtigere med foder, der er sundt, og som smager godt.

Det kan være en god ide at vælge et vådfoder - måske endda et restitutionsfoder. Bland det med lidt vand, som er opvarmet til kropstemperatur, for at gøre det så lækkert som muligt. Hvis ikke din hund er i stand til at stå op og spise sit foder af skålen, kan du fodre den med en ske, eller med en sprøjte direkte i munden. Din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske kan være behjælpelige med gode råd til det. 

Følgende kan også være interessant for dig at læse >>

 

Nej. Rent fysiologisk er hunde meget fleksible, når det kommer til fødekilder. Hunde er altædende ligesom mennesket. Det vil sige, at de både kan fordøje og optage kød og planter. (Her adskiller de sig fra katte, der skal have kød i deres føde.)

En hund kan faktisk leve af vegetarkost, hvis den er sammensat rigtigt.

Kød er dog en koncentreret og lækker måde at få proteiner, mineraler og vitaminer på. Det giver god energi, og så smager det godt. Derfor giver det mening at inkludere kød som en del af hundens kost.

Dårlig ånde hos hunde kan være ubehageligt, især for dem, der dagligt omgås hunden. Men dårlig ånde kan også have andre og nogle gange mere alvorlige årsager.

En hudinfektion i læbefolderne kan forårsage en meget ubehagelig lugt fra området omkring munden. Inde i munden er infektioner, sår eller madrester i gummer, halsen eller tænder almindelige årsager til dårlig ånde.

Dårlig ånde kan skyldes syre eller mad i maven.

Du kan forsigtigt duppe hundens læber ELLER gummer med en vatpind og lugte til den for at afgøre, hvor lugten stammer fra. Hvis du ikke er sikker på årsagen, eller hvis du tror, at behandling er nødvendig, skal du kontakte din dyrlæge.

Hunde er altædende, og almindelig kattemad er ikke skadelig for de fleste hunde. Kattemad er ofte mere rigt på kalorier end almindelig hundemad. Så selv om det er ufarligt for din hund at spise lidt kattemad, så skal du passe på, at den ikke bliver overvægtig. Hvis kattefoderet er beregnet til katte med en bestemt lidelse, så kan det ikke anbefales, at maden deles.

keyboard_arrow_up