Foder til din overvægtige hund

Hvad er de helbredsmæssige risici ved overvægt hos min hund?

Overvægt er forbundet med en række problemer. Det gør bl.a. livet sværere og påvirker mobiliteten og aktivitetsniveauet hos hunden. Den ekstra kropsvægt belaster også leddene yderligere og forværrer slid og smerter i leddene hos ældre kæledyr med slidgigt.

Man har for nyligt fundet ud af, at for meget fedt i kroppen har flere negative virkninger. Fedtet optager plads, som andre organer har brug for som hjerte, lunger, det vaskulære system og fordøjelsessystemet. Fedtvæv udskiller også kemiske stoffer, som forværrer andre sygdomme som slidgigt og øger risikoen for sukkersyge.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit kæledyr er overvægtigt?

Din dyrlæge er den rette til at hjælpe.  Dyrlægen vil kunne fortælle dig, om din hund har den rigtige vægt og hjælpe dig med at udarbejde en plan, hvis det er nødvendigt.

Du kan også gøre det derhjemme.
Brug SPECIFIC™ -s vejledning til at bedømme hundens bodyscore.

Klik her

Forsøger du at reducere dit dyrs vægt, og har du brug for lidt hjælp på vejen?

SPECIFIC har en gratis vægttabsapp, der nemt kan støtte dig i dit dyrs vægttabsrejse. Det øger dine chancer for succes!

Appen giver dig:

 • Retningslinjer for fodring skræddersyet til dit dyrs behov
 • Fleksibelt program - efterhånden som dyret taber sig, justerer appen fodermængden og sikrer et sundt og stabilt vægttab hen imod idealvægten
 • Illustrerer tydeligt fremskridtene
 • Mulighed for at linke til din dyrlæge for at få hjælp og støtte

Ved at kombinere teknologi og ekspertise giver appen effektiv støtte på hele rejsen mod dyrets idealvægt og det ultimative mål - et sundere og mere aktivt liv for din firbenede ven.

Find ud af mere

Din hund har brug for at tabe sig lidt – hvad nu?

Den gode nyhed er, at der findes foder, der er særligt udviklet til at hjælpe hunden med at tabe sig- uden den behøver at gå rundt og være sulten. 

Slankefoder betyder ikke, at du skal give hunden en mindre mængde af det samme foder. Slankefoder er nøje udviklet med et lavt fedtindhold og højt fiberindhold, hvilket betyder, at din hund stadig kan få en fuld portion, så den føler sig mæt, mens den taber sig.

Disse foderprodukter har også et højt proteinindhold for at opretholde muskelmassen. Dette øger faktisk vægttabet, idet hunden nu taber fedt i stedet for muskler.

Trin til ideel kropsvægt

 1. Vægtkontrol: Få din hunds huld tjekket, og få den vejet.
 2. Planlægning: Fastslå målvægten sammen med din dyrlæge, vælg derefter et slankefoder, beregn den daglige foderportion og lav et motionsprogram.
 3. Vægttabsfasen: Implementer fodrings- og motionstiltag. Det er vigtigt, at du i denne fase afmåler foderet, så du nemt og hurtigt kan justere det, hvis det skulle blive nødvendigt. 
  Vej hunden regelmæssigt. Tip: en god måde at gøre dette på er, hvis det er muligt, at veje dig selv, hvorefter du vejer dig selv, mens du holder hunden. Derefter trækker du det første resultat fra det sidste. Pas på ikke at ødelægge alt det gode arbejde med de forkerte godbidder - især rester fra bordet. Sørg for at alle ved, hvad du gør, så de ikke uforvarende kommer til at give hunden mere mad.
  Vær tålmodig – det kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden, men hvis du holder ud, vil din hund tabe sig, og det vil være det hele værd, når du har en gladere og sundere hund.
 4. Vedligehold vægten: Når målvægten er nået, skal du sørge for, at den bliver der – du skal måske finde et slankefoder med et lavere energiindhold.
keyboard_arrow_up