SPECIFIC Weight Management App Dechra Preview for dogs and cats

Håndtering af dit dyrs vægt

Forsøger du at reducere dit dyrs vægt, og har du brug for lidt hjælp på vejen?

SPECIFIC har en gratis vægttabsapp, der nemt kan støtte dig i dit dyrs vægttabsrejse. Det øger dine chancer for succes!

Appen giver dig:

 • Retningslinjer for fodring skræddersyet til dit dyrs behov
 • Fleksibelt program - efterhånden som dyret taber sig, justerer appen fodermængden og sikrer et sundt og stabilt vægttab hen imod idealvægten
 • Illustrerer tydeligt fremskridtene
 • Mulighed for at linke til din dyrlæge for at få hjælp og støtte

Ved at kombinere teknologi og ekspertise giver appen effektiv støtte på hele rejsen mod dyrets idealvægt og det ultimative mål - et sundere og mere aktivt liv for din firbenede ven.

Hvor kan man downloade SPECIFIC Weight Management App?

Google Play and the Google Play logo are trademarks of Google LLC.

Tre nøgler til et vellykket resultat, og SPECIFIC kan hjælpe dig!

1. Vælg et specialfoder til vægttab. Det giver dyret mulighed for at tabe sig uden at føle sig sulten. Foderet skal have

 • Lavt fedtindhold
 • Højt fiberindhold
 • Højt proteinindhold

Til sammen giver det et foder med lav energitæthed, der sikrer både vægttab, at fodermængden holder dyret mæt og tilfreds, og at dyret får alle de næringsstoffer, det har brug for.

 weight loss for pets including cats and dogs icon

2. Teknisk support kan hjælpe! SPECIFIC vægttabsapp skaber et skræddersyet ernæringsprogram for dit dyr og beregner de korrekte fodermængder og viser, hvor lang tid det bør tage at nå idealvægten.

Efterhånden som dyret taber sig, justeres fodermængderne. Sikkert og stabilt vægttab hele vejen til målet!

 weight loss calculator for pets including cats and dogs icon

3. Samarbejd med din dyrlæge - studier viser, at et samarbejde med en dyrlæge øger chancerne for succes med et vægttabsprogram betydeligt. 

Du kan dele din konto på appen med din dyreklinik (hvis de er forbundet til appen), så du kan samarbejde med dem ved at give dem mulighed for at se dit dyrs fremskridt og give dig feedback undervejs.

collaborate with your pets vet icon

Sådan bruger du SPECIFIC Weight Management App

Brug af appen med en invitation fra din dyrlæge

 

 • Din dyrlæge/veterinærsygeplejerske opretter et vægtprogram i sin database til dit dyr, baseret på dit dyrs aktuelle vægt og målvægt. Du vil herefter modtage en invitationskode til appen.
 • Download appen fra Google Play Store eller Apple App Store.
 • Dernæst skal du registrere dine oplysninger i appen, herunder din e-mailadresse og oprette en adgangskode.
 • Når du har registreret dig, logger du ind og vælger Vet Connect. Indtast invitationskoden fra din dyrlæge for at oprette forbindelse til dem og få adgang til det vægttabsprogram, der er oprettet til dit dyr.
 • Følg fodringsrådene i programmet, og opdater dit dyrs vægt i appen hver anden uge, eller som anbefalet af din klinik. Personalet på klinikken kan også indtaste vægtopdateringer, hvis dit dyr bliver vejet på klinikken. Appen genberegner fodermængderne baseret på vægtændringen ved hver vejning. Det sikrer et stabilt og sikkert vægttab.

SPECIFIC Weight Management App vet invitation icon

Brug af appen på egen hånd

 

 • Download appen fra enten Google Play Store eller Apple App Store.
 • Dernæst skal du registrere dine oplysninger i appen, herunder din e-mailadresse og oprette en adgangskode.
 • Når du er registreret, skal du logge ind og vælge "Tilføj og rediger dyreprofiler" - "Tilføj nyt dyr" Indtast dit dyrs oplysninger, herunder dets vægt og det foder, du vil fodre med.  Appen vil derefter forberede et vægttabsprogram med fodermængder og estimeret vægttab baseret på hurtigt, medium eller langsomt vægttab.
 • Følg fodringsrådene i programmet, og opdater dit dyrs vægt i appen hver anden uge. Appen genberegner fodermængderne baseret på vægtændringen - hvilket sikrer et stabilt og sikkert vægttab.

Hvis du forsøger at hjælpe dit dyr med at tabe sig, anbefaler vi på det kraftigste, at du kontakter din dyrlæge. De kan give dig en masse hjælp og støtte, og dine chancer for, at vægttabet er en succes er meget større, hvis du samarbejder med din dyrlæge.

SPECIFIC Weight Management App vet pet owner icon

At være normalvægtig giver dit kæledyr en bedre livskvalitet. 

De har mere energi og er mindre tilbøjelige til at udvikle sygdomme, der er forbundet med fedme, såsom diabetes, hjertesygdomme og ledproblemer.

 

Er du i tvivl, om dit kæledyr er overvægtigt?

Det kan være svært at afgøre, om dit dyr er overvægtigt. Forskning har vist, at vi ofte undervurderer vores dyrs vægt. Mange har svært ved at se, at deres hund eller kat er overvægtig, og tror, at et svært overvægtigt dyr kun er lidt overvægtigt. Tal med din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske. De er eksperter på dette område og kan afgøre, om dit dyr har brug for at tabe sig, og de kan samtidig give dig værdifuld hjælp undervejs.

Body Condition Scoring er et værktøj, som dyrlæger bruger til at vurdere dyrets ernæsringsstatus. Du kan selv tjekke det derhjemme ved hjælp af disse BCS-vejledninger:

Kør håndfladerne let hen over brystkassen på begge sider - kan du mærke ribbenene?

Se på dyret ovenfra og fra siden. Hvilket af billederne ligner dit dyr mest? Kan du se en talje? Hvis dit dyr har tyk pels, kan det være nødvendigt at føle efter taljen i stedet for bare at kigge.  

SPECIFIC Body Condition Scoring ved hunde.

Download her

Body Condition Score Dog

SPECIFIC Body Condition Scoring ved katte.

Download her

Body Condition Score Cat

keyboard_arrow_up