Findes der specialfoder til hunde, der skal komme sig efter en operation eller sygdom?

 

Når din hund skal komme sig efter sygdom, traume, stress eller operation.

Hvis din hund har været syg, er blevet opereret eller har fået kemoterapi, kan det være en ret traumatisk tid for jer alle. Men bare rolig, du kan hjælpe din hund med at komme sig på mange forskellige måder. Din dyrlæge vil selvfølgelig give dig klare instruktioner i efterbehandling, sårpleje, og hvordan man undgår infektion. En af de vigtigste måder at fremme restitutionen på er at give hunden et restitutionsfoder.

Når I kommer hjem, vil hunden højst sandsynligt gå på hovedet i seng (især hvis den har brug for at sove bedøvelsen ud), så sørg for at den får fred og ro i et stykke tid. Den bør hurtigt blive smertefri og veltilpas og få appetitten tilbage.

Fodring af hunden efter en operation

Din hund vil ikke have meget appetit, så start med små, lette måltider. Din dyrlæge kan anbefale et restitutionsfoder. Giv hunden dette foder, så længe dyrlægen anbefaler det. Sørg som altid for, at hunden har adgang til rent og frisk vand.

At drikke og spise med krave

Dyrlægen har måske givet hunden en tragtformet krave for at forhindre, at den slikker, bidder eller kradser i såret eller bandagen. Det er vigtigt, at hunden altid har den på- især om natten og når den er alene. Den vænner sig hurtigt til at have kraven på, men sørg for at den ikke forhindrer hunden i at spise eller drikke. Hvis dette er tilfældet, bliver du nødt til at fjerne den ved måltiderne, og når den skal drikke vand.

Hvad er det bedste foder til min hund efter sygdom eller operation?

Restitutionsfoder har flere kalorier og en større koncentration af protein og fedt, så selvom hunden spiser mindre, får den stadig de næringsstoffer, den har brug for. Disse foderprodukter er udviklet til at blive givet i perioder med sygdom og restitution. Hvis du har en alvorligt syg hund, eller hunden er i livets slutfase, kan du godt fortsætte med at give et restitutionsfoder.

 Det ideelle restitutionsfoder har følgende egenskaber:

  • Et højt proteinindhold for at vedligeholde muskelmassen.
  • Foder med et højt energiindhold, da hunden sandsynligvis vil have meget lidt appetit og et betydeligt forhøjet stofskifte. Foderet skal derfor være meget energirigt, så små mængder kan give den nødvendige energi.
  • Foder med højt fedt- og proteinindhold og dermed færre kulhydrater, da hunde, der restituerer, vil være insulinresistente.
  • Letfordøjelige ingredienser da hunden muligvis ikke er så god til at optage næringsstoffer som normalt.
  • Velsmagende og tillokkende foder for din hund – for at tilskynde den til at spise.

I tilfælde af en længerevarende restitutionsperiode kan et tørfoder til aktive hunde, der har et højere energiindhold, være et alternativ.

SPECIFICTM -foderprodukter fås kun hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker hunde)

Find en dyrlæge

ELLER