Håndtering af fordøjelsesproblemer

 

Hunde har generelt et utroligt fordøjelsessystem. Det skal være slidstærkt og kunne klare alt det, som hunden spiser på sin daglige gåtur. Men selv hundens fordøjelsessystem kan støde ind i problemer. For meget mad eller forkert mad, infektioner eller stress er alt sammen noget, der kan give fordøjelsesproblemer. Derudover er tallet stødt stigende af hunde, som har foderintolerance eller allergier. Uanset årsagen til problemet er symptomerne ofte de samme og nemme at få øje på.

Hvad er symptomerne hos en hund med en følsom mave?

Symptomerne på fordøjelsesproblemer er ikke rare.

Din hunds toiletvaner giver et vigtigt fingerpeg om, hvordan hundens mave har det - så det er en god idé at tjekke en gang imellem. Det hyppigste tegn på dårlig mave er det, som dyrlægerne kalder 'løs afføring'. Dette kan i realiteten betyde alt fra en lettere blød til flydende afføring. Det sker, fordi hundens krop har opdaget noget dårligt og skynder sig at få det gennem systemet. Den anden måde, hvorpå kroppen kan slippe af med problemet, er selvfølgelig via den anden vej - ved opkastning.

Hvis maden på den anden side bliver for længe i tarmen på grund af forstoppelse, suges væsken tilbage i kroppen, hvorved afføringen bliver hård og svær at komme af med.

Hvornår skal jeg være bekymret for min hunds fordøjelsesproblemer?

Lejlighedsvise episoder med diarré, opkastning og forstoppelse er ikke noget at bekymre sig om. Men hvis symptomerne bliver mere alvorlige eller varer i mere end et par dage, eller hvis du ser slim i afføring (et almindeligt tegn på irritabel tyktarm) eller blod (som regel et tegn på colitis), ved du, at det er tid til at foretage nogle ændringer.

Uanset årsagen vil resultatet være, at hunden har svært ved at optage næringsstoffer og dermed får et mindre effektivt fordøjelsessystem. Hvis din hund har mistet væske på grund af opkastning, kan den have mangel på vigtige elektrolytter såsom kalcium, magnesium, kalium, natrium, fosfat og klorid.  Alt dette vil medføre manglende energi.

Hvad er det bedste hundefoder til følsom mave og diarré?

Som du nok kan forestille dig, har kosten en enorm betydning for en sund fordøjelse. Hvis der er et problem, er det sandsynligt, at det aktuelle foder spiller i hvert fald en vis rolle, så et foderskift vil være det bedste sted at starte. Letfordøjeligt foder indeholder ikke de mest almindelige problemingredienser og vil sandsynligvis ikke skabe problemer.

Hunde med følsomme maver og fordøjelsesproblemer har brug for foder med lavt fiberindhold og letfordøjelige ingredienser, så de kan optage så mange næringsstoffer som muligt. De har også brug for mange mineraler og fedtopløselige vitaminer for at kompensere for den nedsatte evne til at optage dem og som erstatning for dem, der er gået tabt på grund af opkastning.

SPECIFICTM tilbyder en serie af hundefoder, der er udviklet til alle former for fordøjelsesproblemer. 

Til hunde, der lider af de mest almindelige fordøjelsesproblemer, anbefaler vi CID eller CIW Digestive Support. Disse produkter er også egnede til hunde med colitis (betændelse i tyktarmen). Hvis din hunds fordøjelsesbesvær er forårsaget af foderallergi eller -følsomhed, anbefaler vi et af vores specielle allergifoder. Hvis din hund har forstoppelse, anbefaler vi et fiberrigt foder som Weight Reduction eller Weight Control.

Du kan finde flere oplysninger om alle disse hundefoderprodukter, og din dyrlæge kan hjælpe dig med at finde det foder, der er bedst til netop din hunds behov.

SPECIFICTM -foderprodukter fås kun hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker hunde)

Find en dyrlæge

ELLER