Foder til hunde med allergi

Har din hund kløet sig voldsomt eller ryster den ofte på hovedet? Har den haft urolig mave? Disse ting kan være tegn på allergi eller overfølsomhed - hvad kan du gøre for at afhjælpe det?

Hjælp din dyrlæge med at hjælpe din hund

Din dyrlæge kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der forårsager problemet, og de vil herefter kunne tilbyde dig forskellige behandlingsmuligheder, såsom medicinsk behandling, plejeprodukter fx lindrende shampoo eller balsam, samt kostændringer. Spørg gerne din dyrlæge til råds, da det er dem, der har de bedste forudsætninger for at kunne hjælpe dig.

Der er forskellige årsager til overfølsomhed og allergier

Overfølsomhed og foderallergi – En reaktion på en eller flere fødevarer
Miljøallergier – En reaktion overfor miljøallergener som f.eks. møl, pollen, støv og mug
Lopper – En overdreven reaktion over for loppebid.
Bakterielle infektioner

Hvordan kan foderet hjælpe?

  • I tilfælde af foderallergi, anvendes ingredienser som er mindre tilbøjelige til at fremkalde en reaktion
  • Ved at forbedre hudens kvalitet, kan det give en bedre beskyttelse mod udefrakommende allergener
  • Ved at mindske betændelsen, der er grunden til den kløende hud

HÅNDTERING AF FODERALLERGIER OG -FØLSOMHEDER

Ved foderintolerance skal du lede efter et foder med usædvanlige proteinkilder, som din hund sandsynligvis ikke har fået tidligere, og samtidig bør det have et begrænset antal ingredienser. Dette nedsætter risikoen for at fodre med en ingrediens, som forårsager problemer.

Hydrolyserede proteiner kan også hjælpe, da proteinerne er spaltet i så små stykker, at sandsynligheden for en reaktion mindskes.

HÅNDTERING AF MILJØALLERGIER OG -FØLSOMHEDER

Din hunds hud er det første beskyttende lag i dens forsvar mod allergifremkaldende stoffer i miljøet.  Det giver derfor god mening, at en sundere hud hjælper med at forbedre barrierebeskyttelsen. Næringsstoffer som f.eks. omega-3 fra fiskeolier, og vitaminer og mineraler såsom zink, A-vitamin og B-vitaminkompleks kan alle bidrage til at understøtte en sund hud.

LINDRING AF SYMPTOMERNE

Omega-3 fra fiskeolier kan understøtte kroppens naturlige antiinflammatoriske proces og dermed hjælpe hunden med at lindre en eventuel kløe.

SPECIFICTM -foderprodukter fås kun hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker hunde)

Find en dyrlæge

ELLER