Din kat har sukkersyge

Skrevet af Francis Pastoor

Technical Manager hos Dechra (virksomheden bag SPECIFICTM)
juni 2017

Hvad er sukkersyge?

Kroppens celler får energi af glukose, en sukkerart, der kommer fra nedbrydning af kulhydrater. Cellerne optager glukosen fra blodet med hjælp fra hormonet insulin. I tilfælde af sukkersyge er der enten ikke nok insulin, eller også virker insulinen ikke som den skal. Det betyder, at cellerne ikke optager nok glukose til deres energiomdannelse. I stedet ophober glukosen sig i blodet og beskadiger organerne. Sukkersyge kan ikke helbredes, men det kan behandles, og en kat med sukkersyge kan leve mange gode år efter diagnosen er stillet.

Hvad kan man gøre?

Sukkersyge hos katte kan behandles med en kombination af insulinbehandling og den rigtige type kattemad. Målet er at regulere kattens blodsukkerniveau, og et foder med et lavt glykæmisk indeks kan bidrage til dette.

Hvad er det glykæmiske indeks?

Det glykæmiske indeks (GI) er målet for, hvor hurtigt glukose frigives til blodet efter indtagelse af mad.  Et foder med lavt GI frigiver glukose langsommere.

Foder til katte med sukkersyge

SPECIFIC™ har en række produkter til håndtering af sukkersyge hos katte:

  • SPECIFIC™ Weight Reduction-produkterne FRD og FRW: Komplekse kulhydrater kombineret med et højt fiberindhold sinker frigivelsen af glukose og skaber et mere stabilt blodsukkerniveau efter måltidet.
  • SPECIFIC™ Endocrine Support FED-DM har et reduceret indhold af kulhydrater og disse kommer fra kilder med et lavt glykæmisk indeks kombineret med et øget niveau af fibre, som støtter en god kontrol af blodsukkerniveauet. Begge varianter af SPECIFIC TM Endocrine Support indeholder høje niveuaer af omega-3 fedtsyrer fra marine kilder og betaglukaner, som støtter kroppens naturlige antiinflammatoriske processer og kan forbedre insulinfølsomheden. Høje niveauer af næringsstoffer som zink, selen og A-vitamin støtter immunforsvaret og højt indhold af antioxidanter som A- og E-vitamin samt frugtekstrat hjælper med at fjerne skadelige frie radikaler. Alternativt foder til katte med diabetes er SPECIFIC TM Adult FXW og Organic Chicken og Oranic Beef F-BIO-W, vådfoderpaté for voksne katte med moderat højt niveau af protein og et lavt niveau af kulhydrater, hvilket støtter en god kontrol af blodsukkeret.

SPECIFICTM-foderprodukter kan kun fås hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker katte)

Find en dyrlæge

ELLER