Sådan hjælper du din kat med at komme sig efter en operation eller sygdom

Når din kat skal komme sig efter sygdom, traume, stress eller operation

Hvis din kat har været syg, er blevet opereret eller har fået kemoterapi, kan det være en ret traumatisk tid for jer alle. Men bare rolig, du kan hjælpe din kat med at komme sig på mange forskellige måder.

Din dyrlæge vil selvfølgelig give dig klare instruktioner i efterbehandling, sårpleje, og hvordan man undgår infektion. En af de vigtigste måder at fremme restitutionen på er at give katten et restitutionsfoder.

Når I kommer hjem, vil katten højst sandsynligt gå på hovedet i seng (især hvis den har brug for at sove bedøvelsen ud). Så sørg for at den får fred og ro i et stykke tid. Den bør hurtigt blive smertefri og veltilpas og få appetitten tilbage.

Fodring af katten efter en operation

Din kat vil ikke have meget appetit til at starte med, så start med små, lette måltider. Din dyrlæge kan anbefale et restitutionsfoder. Giv katten dette foder, så længe dyrlægen anbefaler det. Sørg for at katten altid har adgang til rent og frisk vand.

At spise og drikke med krave

Katten har måske fået en tragtformet krave for at forhindre, at den slikker, bidder eller kradser i såret eller bandagen. Det er vigtigt, at den altid har kraven på - især om natten og når den er alene. Den vænner sig hurtigt til at have kraven på, men sørg for at den ikke forhindrer katten i at spise eller drikke. Hvis dette er tilfældet, bliver du nødt til at fjerne den ved måltiderne, og når den skal drikke vand.

Hvad er det bedste foder til min kat efter sygdom eller operation?

Restitutionsfoder indeholder flere kalorier og en større koncentration af protein og fedt, så selvom katten spiser mindre, får den stadig de næringsstoffer, den har brug for. Disse foderprodukter er udviklet til at blive givet i perioder med sygdom og restitution. Hvis du har en alvorligt syg kat, eller katten er i livets slutfase, kan du godt fortsætte med at give et restitutionsfoder.

 Det ideelle restitutionsfoder har følgende egenskaber:

  • Et højt proteinindhold for at vedligeholde muskelmassen.
  • Et højt energiindhold, da katten sandsynligvis vil have en nedsat appetit og et betydeligt forhøjet stofskifte under restitutionen. Foderet skal være meget energirigt, så små mængder kan give den nødvendige energi.
  • Højt fedt- og proteinindhold og dermed færre kulhydrater. Dette er fordelagtigt, da katte kan være insulinresistente, når de restituerer.
  • Letfordøjelige ingredienser da katten muligvis ikke er så god til at optage næringsstoffer som normalt.
  • Velsmagende og tillokkende - for at tilskynde katten til at spise.

SPECIFICTM-foderprodukter kan kun fås hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker katte)

Find en dyrlæge

ELLER