Fodring af din killing

De vigtige killingeår

God ernæring er altid vigtig for kattens sundhed og velbefindende, men allermest i killingeperioen.

Killinger er meget aktive og vokser hurtigt, og derfor har de et stort behov for proteiner og kalorier. De har imidlertid også små mavesække, så killingefoder skal være koncentreret, således små mængder giver meget ernæring. Derfor skal der gives særligt killingefoder.

Hvornår skal jeg give killingefoder?

Killingefoder skal gives, når killingen er vænnet fra og indtil neutralisering (hvis den ikke skal neutraliseres) eller indtil katten er 8 til 12 måneder, idet større katte er fuldvoksne senere.

Hvorfor gør neutralisering en forskel?

Neutralisering reducerer energibehovet væsentlig, så når først katten er neutraliseret, vil et killingefoder give den flere kalorier, end den har behov for, hvilket kan medføre vægtstigning. 

Tips til fodring af killinger

  • Killinger har små mavesække, så de kan ikke spise ret meget ad gangen. Server derfor 4 eller 5 måltider om dagen til at begynde med. Ved 6-måneders alderen kan man gå over til 2 måltider om dagen.
  • Du skal ikke efterlade vådfoder i skålen i mere end 20-30 minutter. Herefter kan du smide eventuelt efterladt foder ud.  Åbnede beholdere kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage.  Hvis du har opbevaret foder i køleskabet, er det dog bedst at servere det ved stuetemperatur, da killinger hellere foretrækker denne smag.
  • En lav skål er bedst, så knurhårene ikke stryger mod skålen. Knurhår er meget følsomme berøringsreceptorer.
  • Sørg for at katten altid har adgang til frisk, rent vand fra en ren skål, og prøv at holde vandskålen væk fra madskålen, så der ikke kommer små stykker foder ned i vandet.

Vores killingefoder er anderledes takket være omega-3 fra fisk

Vores killingefoder (både tør- og vådfoder) har et højt indhold af omega-3 fra fisk. Omega-3 er et fantastisk næringsstof, som er kendt for sin gavnlige virkning på udviklingen af:

Hjernen
Synet
Led
Hud og pels

SPECIFICTM-foderprodukter kan kun fås hos udvalgte dyrlæger
(Som virkelig elsker katte)

Find en dyrlæge

ELLER